Turizam

Матић: MICHELIN водич за Београд уврстио 14 престоничких ресторана у своју селекцију и одао признање локалној гастрономској понуди наше земље

СрбијаРеално/БЕОГРАД/7.12 – Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић саопштила је да је MICHELIN водич уврстио Београд и Србију у своју селекцију и препоручио 14 престоничких ресторана, од којих је ознака ,,Bib Gourmand” додељена једном ресторану.

,,Изузетна је част и престиж наћи се на MICHELIN светској гастрономској мапи. Београд је још једном доказао да је врхунска гастрономска дестинација на међународној сцени, која нуди богата, разноврсна и динамична гастрономска искуства, а ово признање квалитету и аутентичности наше кулинарске делатности од великог је значаја за целокупну туристичко-угоститељску привреду као подстицај достизању врхунског квалитета и препознатљивости, али и веће видљивости и промоције туристичке понуде наше земље ”, истакла је Матић.

У MICHELIN водичу се нашло укупно 14 београдских ресторана, од којих је Iva New Balkan Cuisine добио ознаку ,,Bib Gourmand”, коју заслужују ресторани врхунског гастрономског квалитета и који нуде одличну вредност за уложени новац.

Београдски ресторани који су сврстани у категорију препоручених су Salon 1905, Gušti mora, JaM, Enso, Homa, Magellan, The Square, Legat 1903, Ebisu, Comunale Cafè e Cucina, Mezestoran Dvorište i Langouste, као и ресторан Бела Река, који је посебно препознат због своје посвећености одрживом развоју и чињенице да су састојци који се користе за припрему хране у овом ресторану потпуно органски и долазе са Хомољских планина.

Back to top button