Srbija

Матић пустила у рад новe радијскe FM предајнике у Суботици

СрбијаРеално/БЕОГРАД/8.12 – Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић у емисионом објекту у Црвеном селу у Суботици, званично је пустила у рад нове радијске FM предајнике.

,,Обнова комплетне мреже за емитовање програма Радио Београда и Новог Сада у FM технологији, као и успостављање иницијалне мреже за дигитално емитовање радио програма у DAB+ технологији, капитални је пројекат ресорног Министарства за телекомуникације, покренут са циљем омогућавања потпуне доступности и покривености FM сигнала Јавних медијских сервиса највећем броју грађана и што већем проценту територије Републике Србије. Резултати које смо постигли након реализоване прве фазе пројекта су изузетно добри и подстицајни. Близу 450 хиљада становника добило значајно бољи сигнал сва три програма Радио Београда и Новог Сада, док је покривеност ауто-путева и главних саобраћајница сада много боља, а по окончању пројекта износиће 100 одсто”, рекла је Матић.

Матић је додала да су у плану и наредне фазе пројекта које ће подразумевати набавку емисионе опреме, кодерске платформе и софтвера за надзор за све 42 емисионе станице, као и студија и контролно оперативног центра.

,,На самом крају желим да се захвалим Влади Републике Србије која је свесрдно подржала пројекат за који верујемо да ће донети изузетне бенефите када је реч о побољшању покривености становништва сигналима програма радио Београда и радио Новог Сада, те тиме утицати и на унапређење квалитета живота, саобраћаја и животне средине”, казала је министарка.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је заједно са Владом Републике Србије за овај пројекат издвојило 600 милиона динара.

Back to top button