Svet

Medvedev: Pomeriti granice pretnji Rusiji što dalje, uništiti neonacizam do temelj

SrbijaRealno/Moskva/24.02.23. – Zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev, ocenio je danas, povodom godišnjice početka sukoba Rusije i Ukrajine, da će pobeda Rusije biti dostignuta.

“Vratićemo naše teritorije i pouzdano zaštititi naš narod koji je stradao tokom godina genocida i granatiranja”, napisao je Medvedev na Telegramu. Prema njegovoj oceni, zatim će uslediti pregovori u kojima odluke u ime Kijeva neće donositi, kako je naveo, “neki zelenski, ako još bude živ”, već “oni preko okeana u čijim su rukama snabdevanje Kijeva oružjem i izdvajanje novca za održavanje ostataka ukrajinske privrede”.

Medvedev smatra da su motivi neprijatelja Rusije očigledni – da je što više oslabe i da ona što duže krvari i da zato nisu zainteresovani za okončanje sukoba. Zbog toga je, kako je naveo, toliko važno da budu postignuti svi ciljevi “specijalne vojne operacije”. “Pomeriti granice pretnji našoj zemlji što je moguće dalje, čak i ako će to biti granice Poljske. Uništiti neonacizam do temelja. Da kasnije ne bi gubili vreme na hvatanje ostataka banderovskih bandi u maloruskim šumama”, napisao je Medvedev.

Back to top button