Svet

Medvedev: Zapadna Ukrajina želi da bude pripojena svojim bivšim gospodarima

SrbijaRealno/Moskva/12.01.23. – Postoje planovi da se zapadna Ukrajina preda bivšim gospodarima, a da se grad Lavov ponovo zove Lemberg, napisao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na svom Telegram kanalu.

„U Lavovu, koji će se ponovo zvati Lemberg, sastanak su održali poljski predsednik Andžej Duda, predsednik Litvanije Gitanas Nauseda i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i razgovarali da se zapadni ukrajinski regioni ustupe nekadašnjim gospodarima“, napisao je Medvedev, prenosi TASS. Političare koji su se našli u Lavovu Medvedev je opisao kao ljude koji „pate od imperijalnih ambicija i fantomskih bolova izazvanih istorijom koja ih je zadesila“.

Prema rečima Medvedeva, Zelenski, Duda i Nauseda se „mole za tenkove Leopard, neku vrstu T-72 koje su protivnici Rusije nadogradili, ali i za još neko drugo englesko smeće“. „Uostalom, sav taj hardver će se uskoro pretvoriti u zarđalo, staro gvožđe i neće doneti spas veštačkoj državi koja se raspada“, poručio je zamenik šefa ruskog Saveta bezbednosti.

Back to top button