Hronika

Мигранти из Сирије пронађени у простору испод кампера

СрбијаРеално/БЕОГРАД/1.12 – На прелазу Батровци, испод кревета у једном камперу британских регистарских ознака, пре неколико дана откривен је специјално преграђени простор у коме се налазило четворо миграната, саопштила је данас Управа царине.

“Радећи свакодневно на граници, цариници и полицајци су често сведоци решености миграната да дођу до Европске уније не бирајући начин. Најчешће улазе у камионске товаре користећи паузе које возачи праве, међутим дешава се и да их кријумчари људи превозе у специјално направљеним бункерима”, каже се у саопштењу и додаје да се такав случај догодио 27. новембра 2021. године.

Они су откривени око два сата по поноћи, када је поменути кампер, за чијим је воланом био 39-годишњи норвешки држављанин, стигао на излазну контролу.

И возач и његов сапутник, 48-годишњи држављанин Велике Британије, рекли су да немају ништа да пријаве и да са собом носе само лични пртљаг.

Детаљном контролом која је уследила, у унутрашњости комбија откривен је скучени, готово безваздушни простор испод кревета, у коме су се скривала три мушкарца и једна жена без било каквих личних докумената.

Младићи у двадесетим и жена у тридесетим годинама су службеницима на граници рекли да долазе из Сирије, а након што су откривени предати су полицији у даљу надлежност.

Back to top button