Izdvojene vestiSrbija

Михајловић: Можемо спровести идеје о коришћењу дигиталних иновација у спречавању насиља над женама

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.11 – Мислим да је и у Србији могуће спровести идеју о коришћењу дигиталних иновација, софтверских решења и апликација у спречавању насиља над женама и борби против родно заснованог насиља над женама и девојчицама и насиља у породици, изјавила је потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић, након састанка са амбасадором Израела Јахелом Виланом и активисткињом Лили Бен Ами.

“Велико задовољство је што сте овде, посебно у периоду у којем низом акција обележавамо 16 дана активизма. Оно што ваша организација ради је потпуно ново свуда у свету и мислим да постоји простор да заједно унапредимо, пре свега користећи иновације и информационе технологије, борбу против насиља над женама и те технологију искористимо како бисмо сачували животе. Такође, желимо да сарађујемо са вашом организацијом и када је у питању размена искустава, евентуална измена законодавног оквира и да добра искуства пренесемо и спроведемо код нас”, написала је Михајловић на Инстаграм профилу. https://www.instagram.com/p/CWp6cmMNPtA/?utm_medium=share_sheet

Борба против насиља над женама и девојчицама је за нас јако важна и у последњих седам година од оснивања Координационог тела направили смо озбиљне помаке и унапредили законске и стратешке оквире у области родне равноправности и забране дискриминације, рекла је Михајловић.

Back to top button