Izdvojene vestiPolitika

Михајловић поручила Ћути: Престаните да претите насиљем, понудите програм на изборима

СрбијаРеално/БЕОГРАД/11.12 – Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, Зорана Михајловић, поручила је да нови позиви Александра Јовановића Ћуте на насилну промену власти представљају наставак злоупотребе теме животне средине у предизборној кампањи.

Она је поручила да Ћута и други тзв. активисти престану са претњама насиљем и да свој програм представе грађанкама и грађанима на изборима.

„Кријете се иза еколошких тема, које су изнад политике, док истовремено признајете да организујете политичке протесте. Тиме што претите насиљем, блокирате међународни аутопут и онемогућавате нормално функционисање већини грађана Србије, показујете да вам је једино стало до тога, да по сваку цену прикупите политичке поене. Али, о вашем програму у којем су блокаде, заустављање инфраструктуре и противљење развоју не одлучује се на улици, него на изборима. Наш програм је другачији, да имамо добре путеве у сваком делу Србије, а да као земља будемо важан транзитни коридор. Нећемо сачувати ни људе ни животну средину тако што се у Србији неће радити ништа, тако што се неће градити ни путеви, ни пруге, ни фабрике. Борба за здраву животну средину не значи заустављање развоја друштва“, казала је Михајловић.

Back to top button