Izdvojene vestiSrbija

Михајловић: Све екипе на терену, смањује се број домаћинстава без струје

СрбијаРеално/БЕОГРАД/14.12 – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, председавала је седницом Радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима, на којој је разматрана актуелна ситуација у свим деловима енергетског система.

Михајловић је рекла да су, поред Министарства рударства и енергетике, у решавање проблема са којима се суочава електроенергетски систем укључена и друга министарства, као и јавна предузећа.

„Сви заједно радимо на томе да што пре изађемо из кризе и неопходно је да буду ангажовани сви ресурси како би комплетан електроенергетски систем остао стабилан и почео да ради пуним капацитетом. Ситуација јесте боља, али је и даље веома озбиљна“, рекла је Михајловић.

На седници су представљени извештаји о раду и проблемима са којима се суочавају ЕПС, ЕМС и ЕДС, који су настали због елементарних непогода. Како је речено, екипе „Електродистрибуције Србије“ су непрестано на терену и до краја дана се очекује да буду отклоњени кварови а интензивно се ради на отклањању свих проблема у производњи електричне енергије у Термоелектрани „Никола Тесла“.

Фото: Министарство рударства и енергетике

Када је реч о раду топлана, екипе „Београдских електрана“ су на терену и сви мањи проблеми и прекиди у испоруци топлотне енергије биће решени до краја дана.

Услед неповољних временских услова расте потрошња гаса, али је снабдевање за све купце стабилно и нема ограничења.

На састанку су учествовали и представници ЈП „Србијагас“, „Транспортгаса“, НИС-а, Пословног удружења ”Топлане Србије”, Републичке дирекције за робне резерве, ЈП ПЕУ „Ресавица“ и ЈП „Путеви Србије“.

Back to top button