Politika

Михајловић: Уместо да изађе са програмом, опозиција се бави политикантством

СрбијаРеално/КРАГУЈЕВАЦ/10.12 – Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, изјавила је у Крагујевцу да је подношење кривичних пријава Тужилаштву за организовани криминал против чланова Владе Србије због пројекта “Јадар” још један покушај дела опозиције да привуче пажњу на себе, у недостатку програма.

„Добро знају да нема материјала за кривичне пријаве, ни против мене, ни против премијерке, ни против министарке Вујовић, али су то урадили како би скренули пажњу медија на себе у предизборној кампањи. Друга ствар је што треба између себе да се договоре, јер у опозицији имамо људе, попут Тадића и Ђиласа, који су прво говорили да је литијум развојна шанса, а сада су против њега. Онда имате Јеремића, који нас је, док је био министар спољних послова, посвађао са целим светом, а залагао се за повезивање. Сада је против свега, против ауто-пута Ниш – Мердаре, против свих других путева, рудника“, изјавила је Михајловић.

Рекла је да је главна порука грађанима да нема зелене агенде без злата, бакра, литијума, то су критичне минералне сировине које наша земља поседује.

„Прво, требало би да будемо свесни шта све имамо на својој територији и да ли ћемо то искористити. Оне земље које данас имају злато, бакар, литијум јесу као Саудијска Арабија када је реч о нафти. Борба за очување природе и животне средине не значи заустављање развоја једног друштва, већ управо супротно, то значи убрзан раст и развој на здрав и одржив начин. Нећемо се развијати ако све затворимо, тако што се у Србији неће радити ништа, тако што се неће градити ни путеви, ни пруге, ни фабрике“, казала је Михајловић.

Back to top button