Izdvojene vestiPolitika

Михајловић: В.Д. директор и фактички и формално одговоран за рад JП, све челнике бирати на конкурсима

СрбијаРеално/БЕОГРАД/16.12 – Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, Зорана Михајловић, рекла је, одговарајући на питање новинара о томе да је в.д. директору ЕПС-а Милораду Грчићу истекао мандат, да је он фактички на челу овог јавног предузећа, без обзира на формално стање, и да има потпуну одговорност за руковођење овим системом.

„Ми смо расписали конкурс за директоре Србијагаса и Транспортгаса, верујем да ће ускоро бити расписани конкурси за све директоре. Када говоримо о ЕПС-у, директор је фактички на челу тог предузећа, без обзира на формално стање и значи да је одговоран за пословање. Верујем да ће се сви директори бирати на јавним конкурсима и то је најважније“, рекла је она.

Одговарајући на питање, да ли се осећа одговорном због кризе у електроенергетском сектору, рекла да је најлакше сменити министра, али то неће решити вишегодишње проблеме у ЕПС-у.

„Недовољна улагања у комплетан електроенергетски систем је озбиљан фактор који је довео до кризе. Информације које смо добијали и Министарство и Влада и председник републике очигледно нису биле тачне. Најлакше је сменити министра, али то неће решити проблеме у планирању и руковођењу у енергетском сектору“, казала је она.

Михајловићева је истакла да ће бити урађена анализа финансијских трошкова изазваних кризом у електроенергетском сектору, али да држава, захваљујући финансијској стабилности има средстава да обезбеди довољне количине енергије.

Back to top button