Izdvojene vestiSrbija

Михајловићева: Држава обезбедила довољне количине нафте и других енергената у резервама за више од 40 дана

СрбијаРеално/БЕОГРАД/17.11. – Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је да је Србија енергетски стабилна и да има довољне количине нафте, нафтних деривата и других енергената у резервама за више од 40 дана.  

Она је рекла да држава располаже довољним количинама мазута, дизела и бензина за домаћинства и привреду и да је обезбеђено стабилно снабдевање.

„Држава је обезбедила довољне количине мазута, дизел горива и бензина и имаћемо довољно електричне и топлотне енергије и енергената за целу зимску сезону. У резервама имамо довољно нафте и нафтних деривата за више од 40 дана, што је довољно за реаговање у случајевима поремећаја у снабдевању. Резерве мазута којима располажу ЕПС, Републичка дирекција за робне резерве, обавезне резерве и топлане су веће од 70.000 тона, а само у робним резервама имамо 20.000 тона дизела и пет хиљада тона бензина. Дакле, у резерви имамо укупно нафте и нафтних деривата за више од 40 дана, односно за целу сезону. Министарство је за претходних годину дана повећало резерве, за које је надлежно, за 45% и обезбедили смо све услове за зиму“, рекла је Михајловићева.

Back to top button