Izdvojene vestiPolitika

Михајловићева: Грађани су подржали развој, опозиција би да затвара Србију

СрбијаРеално/БЕОГРАД/01.03.22. – Чланица Председништва СНС-а, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да део опозиције своју кампању гради искључиво на противљењу инвестицијама и пројектима, по чему су се истицали и у периоду док су били на власти.

Она је, реагујући на критике Мирослава Алексића, потпредседника Народне странке, рекла да су се грађани јасно определили против политике затварања.

„Као што сте затварали Србију тиме што нисте изградили ниједан ауто-пут, нити отварали нова радна места, тако се и данас борите против нових инвестиција, развоја и раста, јер је сиромашна, неразвијена и незапослена Србија једина опција на коју сте навикли. На срећу, грађани и грађанке Србије виде ауто-путеве, виде нове болнице, школе, веће зараде и боље услове за живот. То су наши резултати, захваљујући којима имамо подршку грађана. За разлику од периода када сте ви били на власти, данас се у Србији не затварају фабрике, људи не остају без посла и данас смо водећа земља у региону када је реч о привлачењу страних директних инвестиција“, рекла је она.

Михајловићева је навела да је држава одговорном економском политиком обезбедила привредни раст упркос глобалној кризи и пандемији.

„Упркос глобалној економској кризи и пандемији, Србија је успела да очува привреду, смањи незапосленост, повећа просечну плату и задржи финансијску стабилност. Разлика између наше и ваше визије јесте у томе што ћемо наставити да обезбеђујемо услове да Србија буде модерна, развијена европска држава у којој су добродошле све компаније“, поручила је Михајловићева.

Back to top button