Izdvojene vestiPolitika

Михајловићева и Бојанић о заједничким пројектима Србије и Црне Горе у области енергетике

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 16.12 – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, разговарала је данас са министром капиталних инвестиција Црне Горе, Младеном Бојанићем, о сарадњи два министарства и потенцијалним заједничким пројектима у области енергетике.

“Ово је трећи састанак који имамо ове године, наша два министарства су у сталној комуникацији и верујем да из те сарадње могу да проистекну и заједнички пројекти. Циљ Србије је да се повезује са свим земљама у региону, и у преносној мрежи, и гасоводима. Данас смо разговарали о пројекту гасне интерконекције са Црном Гором, као и о закључивању одређених протокола о сарадњи”, казала је Михајловић.

Фото: Министарство рударства и енергетике

Она је истакла да је ово трећи састанак са ресорним министром из Црне Горе и захвалила на доброј сарадњи два министарства у оквиру Енергетске заједнице.
“Србија и Црна Гора су суседи који у области енергетике не могу један без другог и верујем да ћемо идуће године имати и конкретне пројекте на којима ћемо заједно радити”, рекла је министарка

“У кризним временима за енергетски сектор препознали смо нове могућности за сарадњу, да пратимо светске трендове у области енергетике и да обезбеђујемо стабилно снабдевање. Најважнија тема данас била је пројекат гасовода ка Србији, који је важан за што безболнију енергетску транзицију Црне Горе”, рекао је Бојанић.

Он је додао да је на састанку договорена динамика коју ће два министарства пратити у својој сарадњи и да нема дилему да ће из тога проистећи резултати за привреду и грађане.

Back to top button