Izdvojene vestiPolitika

Михајловићева: Једини програм опозиције је да су против свега

СрбијаРеално/БЕОГРАД/2.12. – Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да је једини програм опозиције противљење сваком пројекту и заустављање развоја.

Она је, гостујући на Телевизији Хепи, рекла да предводници протеста желе по сваку цену да искористе питање заштите животне средине за долазак на власт.

„Очигледно смо ушли у изборну кампању и опозиција иде на све или ништа. Нико до сада није видео њихов програм, једино што видимо је да желе да зауставе Србију. Кажу да су против литијума, против путева, против инвестиција – то је њихов програм, а блокадама само желе да скрену пажњу на себе и да искористе ову тему како би дошли на власт. Можда мисле да је то легитимно, али је неморално и неискрено према грађанима које позивају на те протесте“, рекла је она.

Михајловићева је истакла да држава нема право на ту врсту неодговорности и да је дужна да свима предочи чињенице.

„Оне који воде протесте, који на агресиван начин желе да дођу до политичких поена пред изборе и који стално говоре како ће нестати Јадар, како ће бити загађене реке, како неће моћи да се живе нигде у Србији, брига њих за литијум, и за јадар, и за породице у том крају. Једини циљ је власт и зато се служе свим тим неистинама. Порука грађанима је да слушају шта држава има да каже, а онда ћемо у априлу видети ко је шта урадио, а ко је шта предлагао“, рекла је она.

Back to top button