Region

Милановић: Да мигранте дочекујемо балалајкама

СрбијаРеално/ЗАГРЕБ/3.12 – Хрватски председник Зоран Милановић оштро је данас критиковао најновији извештај Одбора Савета Европе о поступању хрватске полиције према мигрантима на граници и упитао да ли би Хрватска требало да штити своју границу тако што би илегалне мигранте дочекала балалајкама.

У Извештају СЕ наводи се, између осталог, да су неки мигранти присиљени да ходају боси кроз шуму, а неки су везаних руку били бачени у Корану.

Наводи се и да су неки мигранти су навели да су их враћали у БиХ само у доњем рубљу, а у неким случајевима чак и голе.

Неколико особа је такође изјавило да су, док су ухапшени лежали лицем на тлу, а да су поједини полицајци пуцали у тло поред њих.

Коментаришући извештај Милановић је рекао да је реч о „штеточинама које стално забадају нос и деле лекције“.

„Ти људи нису нормални, таквим арогантним односом према свима угрожавају европски пројект. Ја сам човек с некаквом историјом болести и здравља, дакле с неколико сарадника смо омогућили пролазак преко пола милиона људи кроз Хрватску, дакле имам неку емпатију према томе“, рекао је Милановић и додао:

„Видите ових дана да издају некакве смернице о томе како треба називати празнике. Нема Божића, него су то празници. Дакле, то све долази из исте прљаве кухиње. Дакле, људи који су са стране, велики идеолози и велики моралисти, свима набијају комплексе мање вриједности, сви су сурови, нецивилизовани, дивљи, оно, само што не глођу кости, они знају како је добро“.

Упитао је како да Хрватска заштити своју границу и одговорио:

„Да балалајкама дочекујемо илегалне мигранте? То је немогуће. Дакле, напросто полиција мора применити одређену врсту силе. То се сад догађа и на пољској граници, након ове завршне манипулације Лукашенка“, рекао је Милановић, пренео је хрватски портал Индеx.

За себе је рекао да је лево-либерални политичар, али ова кухиња паметњаковића из Брисела, која, како каже, сву традицију коју Европа има покушава да претвори у културу тоталне различитости, је штетна.

„Европа је континент који има своју историју. Божић у Европи је Божић, Ханука је Ханука, Курбан-бајрам је Курбан-бајрам. Кад имате смернице ЕК да се не спомиње Божић…. Шта да се спомиње? Октобарска револуција? Божић је Божић, Европа је културолошки хришћански континент. Темељи доброг и лошег у Европи су хришћански“, рекао је Милановић.

Back to top button