Region

Милановић: Оптужбе за геноцид имају своју меру

СрбијаРеално/ЗАГРЕБ/6. 12 – Хрватски председник Зоран Милановић поновио је данас у Kомижи на Вису да сваки геноцид није исти и истакао да Хрвати, како је навео, имају осетљив став према оптужбама за геноцид.

“Ово што ради господа из Сарајева – то није службено Сарајево већ Башчаршија – покушавају од свог народа да направе жртву већу него што јесу и управо они лицитирају жртвама”, рекао је Милановић, који је раније говорећи о Сребреници рекао да постоје “геноциди и геноциди”.

Према Милановићу, оптужбе за геноцид имају своју меру, коју многи прелазе и у том контексту поменуо Јасеновац.

“Оно што се догодило, догодило се. Многи су са српске стране правили каријеру на томе”, рекао је хрватски предсендик, пренели су хрватски медији.

У контексту геноцида је поменуо Вуковар и Овчару и упитао, има ли ту елемената за разговор о геноциду.

“Ми имамо меру. Поштујем туђу жртву, али није све исто. Ако све буде геноцид морамо наћи друго име за оно што су нацисти направили Јеврејима у Другом светском рату. Није свака жртва иста. Није сваки борац исти. Постоји онај који је први почео”, казао је Милановић и додао да је, када се говори о жртвама, битна правда.

Милановић је учествовао данас на свечаној седници Градског већа Kомиже на Вису поводом Дана Града и празника Светог Николе.

Председник је у Kомижу дошао ратним бродом Оружаних снага.

Back to top button