Politika

Милетић: Вучићево учешће на скупу у Шкотској позиционирање Србије као одговорне и конструктивне земље

СрбијаРеално/БЕОГРАД/04.11. – Председник Центра за глобализацију Дејан Милетић оценио је да је посета и боравак председника Србије Александра Вучића Шкотској где је учествовао на великом скупу о климатским променама и имао више разговора са европским и светским лиодерима, била одлична прилика за позициониранјуе Србије као независне, конструктивне и одговорне државе.

“Ово је била одлична прилика да се Србија позиционира као независна, одговорна и конструктивна држава, која постаје све значајнији фактор међународних односа”, рекао је Милетић за портал СрбијаРеално.

“Могу потврдити да је прилика искоришћена на најбољи могући начин, будући да је Председник Вучић садржајно и аргументовано наступио у свом говору, указујући на глобалне изазове и улогу водећих земаља света, које и носе највећу одговорност, навео је Милетић .

“Поред тога, он је овај скуп искористио за додатна умрежавања са светским лидерима, промовишући економске и политичке интересе Србије, трасирајући пут ка њеном новом таласу раста и општедруштвеног развоја”, закључио је Милетић.

Back to top button