Izdvojene vestiSrbija

Ministar Mali razgovarao sa ambasadorom Кraljevine Španije

SrbijaRealno/BEOGRAD/21.09.22. – Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa ambasadorom Кraljevine Španije u Srbiji Raulom Bartolomeom Molinom, sa kojim je razgovarao o ekonomskoj i privrednoj saradnji dve zemlje.

Sagovornici su se saglasili da je važno da se na osnovu dobrih političkih odnosa dodatno razvije privredna saradnja, te da u tom smislu ohrabruje podatak da je trgovinska razmena između Srbije i Španije uvećana, kao i da se očekuje da po prvi put pređe milijardu evra.

Mali i Molina razgovarali su i o Predlogu sporazuma između dve zemlje koji se tiče saradnje u oblasti izgradnje infrastrukturnih projekata, a na kojem aktivno rade obe strane, a koji bi trebalo da bude potpisan u novembru. Sagovornici su zaključili da će na taj način saradnja dve zemlje biti dodatno učvršćena.

Ovaj sporazum je jedan od konkretnih rezultata zvanične posete španskog premijera Pedera Sančeza Republici Srbiji u julu ove godine, kada je, u razgovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, dogovoreno i održavanje biznis foruma u Beogradu kojem bi prisustvovala španska biznis zajednica.

Back to top button