Izdvojene vestiSrbija

Министар полиције Вулин отворио реновиране просторије Одељења за ванредне ситуације у Прокупљу

СрбијаРеално/ПРОКУПЉЕ/01.03.22. – Министар унутрашњих послова Александар Вулин отворио је данас у Прокупљу реновиране просторије Одељења за ванредне ситуације у том граду и истакао да читава Србија цени пожртвованост и храброст ватрогасаца-спасилаца, те да ће држава наставити да улаже у побољшање услова рада ватрогасаца кроз набавку нове, савремене опреме, изградњу нових и адаптацију постојећих објеката.  

„Србија коју води председник Александар Вучић цени рад и пожртвованост наших ватрогасаца, а захваљујући мудрој економској политици, наша држава има могућност да јача  и унапређује своје капацитете, баш као што је способна да побољшава материјални положај свих припадника Министарства унутрашњих послова Сектора за ванредне ситуације. Ватрогасци-спасиоци су људи који су истински хероји, који су ту када је тешко, спремни да ризикују сопствени живот да би спасили туђи, а никада не траже похвале и захвалност за то. Хоћу да знате да држава Србија на челу са председником Вучићем изузетно цени и поштује ваш рад“, истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар полиције Александар Вулин је казао да држава једнако улаже у све крајеве Србије и да је безбедност свих грађана подједнако важна. 

„Грађани топличког краја и грађани Прокупља заслужују да имају најбољу могућу заштиту. У априлу 2021. године започети су радови на реконструкцији, адаптацији и доградњи  одељења за ванредне ситуације и као што видите, за мање од годину дана добили смо знатно већи и функционалнији објекат који поседује пет гаражних места, спаваоне, магацине, учионице, канцеларије, дневни боравак за ватрогасце. Дакле, све оно што је потребно и неопходно за бољи и ефикаснији рад ватрогасаца“, поручио је министар полиције. 

Указавши да су ватрогасци на територији града  Прокупља од почетка године интервенисали готово 90 пута, од чега је највећи број интервенција био на пожарима, министар полиције Александар Вулин је још једном апеловао на грађане да не пале траву и ниско растиње на отвореном, јер тиме могу изазвати несагледиве последице и угрозити свој и туђе животе. 

Министар унутрашњих послова је свим припадницима цивилне заштите честитао њихов празник Светски дан цивилне заштите и пожелео им успех у обављању најодговорнијих задатака, којима доприносе сигурности и заштити свих грађана Републике Србије и њихове имовине.  

Министар полиције Александар Вулин је прецизирао да је на територији Републике Србије до сада формирано 111 специјализованих јединица цивилне заштите за заштиту и спасавање и да је обуку прошло око 2.300 припадника који су потпуно спремни за деловање у случају ванредних ситуација.

Back to top button