Izdvojene vestiSrbija

Министар Стефановић и начелник Генералштаба Мојсиловић разговарали са српским мировњацима

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 25.12 – Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић разговарали су данас путем видео-везе из Оперативног центра система одбране са старешинама контигената Војске Србије ангажованим у осам мултинационалних операција Уједињених нација и Европске уније.

У осам мисија широм света тренутно се налази укупно 278 припадника наше Војске. Министар Стефановић истакао је да је о српским војницима и њиховом ангажовању свуда у свету приликом посета могао да чује само најбоље могуће утиске.

“Они на најбољи могући начин представљају Републику Србију. Имао сам прилике то да чујем и од генерала, који командују контингентима у овим мисијама, када сам недавно био у Шпанији, где кажу да су наши војници међу најбољима у свету и да је са њима веома лако сарађивати, јер своје задатке обављају професионално и без икаквих застоја. Мени је важно, наравно, да су наши људи здрави и да су безбедни и да наши команданти операција воде рачуна о томе како да буду и сигурни и заштићени и од заразних болести попут ковида-19”, истакао је Стефановић.

Он је захвалио свим припадницима Војске и Министарства јер на веома озбиљан и професионалан начин увек представљају Србију.

“Свој посао чувања мира раде на начин да смо поносни на њих у сваком тренутку и желим да им честитам празнике и пожелим њима и њиховим породицама свако добро и за Нову годину и за божићне празнике, али и да им кажемо да смо увек ту за њих, да 24 сата дневно могу да рачунају на подршку свог Министарства и своје Војске”, поручио је министар одбране.

О ситуацији у зонама ангажовања, активностима и здравственом стању људства министру Стефановићу и генералу Мојсиловићу реферисали су командант националног контингента из мисије у Централноафричкој Републици и старији национални представници из мировних мисија у Либану, Сомалији, Кипру, Конгу, мисији ATALANTA и мисији UNTSO на Блиском истоку.

Back to top button