Izdvojene vestiSrbija

Министар Стефановић на састанку Радне групе за нормализацију ваздушног саобраћаја

СрбијаРеално/БЕОГРАД/26.11. – Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас састанку Радне групе за разматрање питања нормализације ваздушног саобраћаја изнад Балкана Владе Републике Србије, који је одржан у Дому Гарде на Топчидеру.

Стефановић је истакао да је неопходно сагледати тренутно стање, које је изузетно комплексно, и одредити смернице за даље поступање, како би Србија заштитила своје интересе.

“Aктивности, које се једнострано предузимају на нормализацији ваздушног саобраћаја у доњем слоју изнад наше јужне покрајине, супротне су Резолуцији 1244, и оне ће се, да будемо искрени, нажалост вероватно наставити. Ми морамо добро да размотримо како да не дозволимо да само протиче време и да имамо след догађаја, у којима ће нас фактички заобилазити. Морамо да проценимо шта је то што можемо конкретно предузети, и кроз разговоре са међународним снагама, како би заштитили наше интересе“, рекао је министар Стефановић.

Састанку Радне групе, којом председава министар одбране, присуствовали су помоћник министра за политику одбране Предраг Бандић и други припадници Министарства одбране и Војске Србије који су чланови Радне групе, као  и чланови из Министарства спољних послова, Министарства унутрашњих послова, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Канцеларије за Косово и Метохију, Канцеларије за координационе послове у преговарачком процесу са Привременим институцијама самоуправе у Приштини, Директората цивилног ваздухопловства и Контроле летења Србије и Црне Горе СМАТСА.

Back to top button