Izdvojene vestiPolitika

Ministar Stefanović o bezočnim lažima, pretnjama i napadima

SrbijaRealno/BEOGRAD/21.09.22.- „Od medija u vlasništvu Dragana Šolaka i njihovih pretplaćenih komentatora ne može da se očekuje ništa drugo nego laži i politički napadi na vlast u Srbiji, a naročito na predsednika Aleksandra Vučića i to odavno ne zaslužuje nikakvu reakciju, već samo prezir. Ali ne smem da prećutim kada njihovi dežurni „stručnjaci“ za sva moguća pitanja, poput Bobana Stojanovića, sa lakoćom, bez ikakve argumentacije, a kamoli dokaza, meni prete zatvorom i najvišom kaznom.

Ne zanimaju me ni mišljenje ni stavovi tih ljudi, ali odakle pravo jednoj TV-stanici koja traži nacionalnu frekvenciju, da emituje bezočne laži, pretnje i napade? Bez želje da se pravdam bilo kome, a kamoli televiziji N1 i njenim omiljenim „ekspertima“, želim samo da ih pitam – odakle vam pravo da bez ikakve ograde i upozorenja emitujete u javnost laži i optužbe koje su nebrojeno puta odbačene, uključujući i pred našim pravosudnim organima. Da ne pitam za moral i profesionalnu etiku koji ne dopuštaju objavljivanje kafanskih glasina i laži. I N1 i njihovi tumači političkih zbivanja ne znaju šta znače reči moral i profesionalna etika.

Ništa što je Boban Stojanović rekao na N1 nema ni zrno istine, to ne kažem samo ja, to je stvarnost nebrojeno puta demantovala. Nažalost, oni u tome ne vide problem, zato što im je cilj samo jedan – što jače i što češće klevetati Srbiju, njenog predsednika i sve njegove saradnike. Njihov cilj je politički, a istina ih ne zanima. Zato neću da im dopustim da se predstavljaju kao nešto što nisu, a naročito da bez odgovora izgovaraju i prenose brutalne laži i pretnje“, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Back to top button