Srbija

Министар Стефановић о нападима на Војску

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 21.12 – Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић изјавио је да на дубоку несрећу Драгана Ђиласа и његових разних „стручњака“ српски војници данас нити стоје испред амбасада, нити им судбину кроје амбасаде, нити ће то радити док Србију предводи Александар Вучић.

“И док покушавају данас да буду духовити са „пошалицама“ да су војници у реду, јер стоје у реду, подсетићу их још једном у какве су их редове терали када су били на власти у овој земљи. Најпре, док су смишљено разарали Војску Србије у периоду од 2003. до 2012. године напустило је око 30.000 људи, заправо или су отпуштени или су отерани. Истерали су на улицу чак 600 инжењера Војнотехничког института у само две године и оставили их без посла, те не знам шта би се ту даље имало додати. Ми смо само у овој години запослили 150 младих истраживача. Такође, стамбено питање до 2012. не само да није било приоритет, већ су војници кров над главом могли само да сањају. Зато данас и стоје у оном реду који им обезбеђује да добију стан. Само у овој години њих око 1.500 решило је овај животни проблем”, наведено је у саопштењу.

Како је рекао што се опремања тиче, видим да ови самозвани стручњаци заиста не знају шта се дешава ни у Војсци, нити у одбрамбеној индустрији. Нико у данашњем систему одбране не купује војницима један хеликоптер, како то подругљиво каже један од Ђиласових „стручњака“ за Војску. Трудимо се да је опремамо у складу са стратешким документима и њеним потребама. “Док су овом земљом управљали разни Тадићи, Ђиласи, Јеремићи, Поноши, Тепићке и остали својим „стручним“ потезима буквално су преполовили и уништили наоружање Војске, авијацију свели на један исправан авион, а хеликоптери углавном нису летели, јер није било горива. Данас та иста Војска има 14 мигова-29, ремонтује и обнавља флоту „орлова“ и данас је та иста Војска у стању да купи 30 нових, модерних хеликоптера. Што се тиче камиона са церадом, како то помиње Ђиласов „експерт“, једини камиони са церадом су они којима су се војници превозили у време када су они управљали Војском. Нажалост, у то време ти самозвани експерти нису размишљали ни о Лазарима, ни о Милошима, МРАП-овима, о БОВ КИВ-овима, нити о било чему другом. Нису изградили ништа што би унапредило систем одбране, а што данас критикују. И све су то чињенице”, апострофирао је Стефановић.

И они само нека наставе да говоре све најгоре о Војсци која је у време када су они управљали земљом била слика њиховог рада, али која је и тада била препуна људи који су патриоте и који су били искрено и тужни и несрећни зато што је њихова војска на најнижим могућим гранама. Мени је данас пуно срце када видим напоре и председника Вучића и Владе и Министарства одбране да унапредимо све што можемо у Војсци и плате и опрему за српског војника и да снажење наше земље прати и снажење наше војске, навео је министар.

“А сигуран сам да им тако „стручнима“ изношење измишљотина о Војсци и покушаји да се она унизи нити су икада, нити ће им донети било какво поверење народа. Уосталом, 3. априла грађани Србије рећи ће шта мисле о нашим политикама и раду, па ћемо моћи да видимо кога подржавају, а кога не“, закључио је Стеафновић.

Back to top button