Izdvojene vestiSrbija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio američkom Stejt departmentu: Srbija nije velika zemlja, ali nije ni rezervat, mi odlučujemo sami

SrbijaRealno/BEOGRAd/29.09.22.- „Saopštenje Stejt departmenta u kome se Srbija kritikuje, jer je potpisala Plan konsultacija sa Ruskom Federacijom, je iznenađujuće i korak u pogrešnom pravcu, da se poslužim jezikom Stejt departmenta. Srbija nije uradila ništa što je u suprotnosti sa međunarodnim pravom, a posebno nije uradila ništa što je protivno interesima njenih građana, što je za nas u Srbiji mera svih stvari.

Sjedinjene Američke Države sede u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija sa Ruskom Federacijom, a od Srbije očekuju da postane deo antiruske histerije. Кao i na primeru nepoštovanja teritorijalnog integriteta Srbije, a zahtevom da je Ukrajina nepovrediva, SAD potvrđuje da su licemerje i dupli standardi jedina konstanta politike velikih sila, a posebno onih koji su bombardovali Srbiju. Mi smo malobrojan narod, ali smo slobodan narod i dok nas vodi Aleksandar Vučić, ostaćemo slobodni i sami ćemo odlučivati ko su nam prijatelji i sa kime i kako sarađujemo. Srbija nije velika zemlja, ali nije ni rezervat, mi odlučujemo sami“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, reagujući na saopštenje Stejt departmenta u kome se kritikuje potpisan Plan konsultacija između Srbije i Rusije i ističe da Srbija ne bi trebalo da proširuje saradnju sa Rusijom.

Back to top button