Izdvojene vestiSrbija

Ministar Vučević demantovao navode o isporuci oružja i municije Ukrajini

SrbijaRealno/BEOGRAD/13.04.23. – Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević istakao je, povodom navoda britanske agencije “Rojters”, da Srbija nije prodavala, niti će, oružje ukrajinskoj niti ruskoj strani.

– Više od deset puta smo demantovali te neistine i evo, učinićemo to opet. Nekome je očigledno cilj da uvuče Srbiju u taj sukob ali mi se dosledno držimo naše utvrđene politike. Uvek postoji mogućnost da se neko oružje na nekakav volšeban način nađe i na teritoriji konflikta, ali to apsolutno nikakve veze nema sa Srbijom. To je pitanje za one države koje ne poštuju međunarodne norme, ugovorne klauzule poslovanja. Ponavljam, Srbija nije slala oružje Ukrajini i sve što je objavljeno na tu temu su neistinite spekulacije –  rekao je ministar Vučević.

– Srbija ima svoju jasnu politiku koja je definisana na osnovu onoga što smo usvojili na Savetu za nacionalnu bezbednost u februaru prošle godine i toga se držimo. Ništa se nije promenilo od tad. Srbija ni složene borbene sisteme, naoružanje, oruđe i oružje nije prodavala, niti prodaje, niti će prodavati ruskoj, ni ukrajinskoj strani za vreme trajanja sukoba – istakao je ministar Vučević.

Back to top button