Izdvojene vestiSrbija

Вулин: Цела држава осећа потребу да се избори са организованим криминалом, мислим да дајемо добре резултате

СрбијаРеално/БЕОГРАД/08.11. – Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је, гостујући на телевизији Б92, да ни један педофил у Србији неће остати на слободи.

„Обрадили смо известан број људи који ће бити похапшени у наредних неколико недеља у наставку акције “Армагедон”. Сви до једног које смо препознали као педофиле биће ухапшени без иједног јединог изузетка. У МУП-у постоји списак за нас документованих педофила и уопште немојте да сумњате да ће се “Армагедон” наставити. У последњој групи ухапшених, мислим да је њих девет, у својим телефонима имало је слике своје деце. Можете ли да замислите гадост и ужас постојања таквих људи”, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин гостујући на телевизији Б92.

„Гарантујем вам, ниједан од регистрованих педофила неће остати на слободи, а њих региструјемо и кроз рад на друштвеним мрежама и кроз контролу дарк нета, на све могуће начине. Доћи ћемо по сваког ког смо увребали. Kао што сте видели, није нам битна ни вера, ни нација, ни одакле су, ни друштвени статус, ни пол, ниједан остати неће макар ми то било једино што сам урадио као министар унутрашњих послова, а није”, рекао је министар Вулин.

На опаску водитеља да га је премијерка похвалила као најпродуктивнијег министра у Влади Србије годинама уназад, министар Вулин је рекао да је захвалан за њено лепо мишљење, али да је изнад свега захвалан припадницима Министарства унутрашњих послова.

„Они су ти који су ефикасни, не идем ја да хапсим. Додуше, увек сам информисан о свакој иоле битнијој истрази, волим да учим од њих, да будем са њима и учествујем у томе, али рад МУП-а и припадника Министарства унутрашњих послова је оно што се мора ценити и заслужује сваку похвалу. Задовољан сам њиховим трудом, њиховим ангажовањем. Нисам задовољан што нисмо усвојили закон о полицији, то мене лично погађа и то сматрам својим личним поразом, али све остало је било заиста добро.”

„Ми смо за ових годину дана разбили 21 организовану криминалну групу, од тога једну Вељка Беливука и Марка Миљковића. Заплењена је за сад рекордна количина дроге, сматрам да треба запленити више кокаина, али биће и тога. Што се тиче борбе против привредног криминала никад нисмо имали боље резултате. Видите да нема заштићених, ухашпшен је и члан председништва СНС-а”, нагласио је министар полиције.

Додао и да је веома задовољан радом људи у полицији, али и сарадњом МУП-а са Безбедносно-информативном агенцијом, тужилаштвима, правосуђем.

„Цела држава осећа потребу да се избори са тим злом које се зове организовани криминал, мисилим да дајемо добре резултате”, поручио је министар Вулин.

Back to top button