Izdvojene vestiSrbija

Министар Вулин: Безбедност наше деце је приоритет МУП-а и државе

СрбијаРеално/БЕОГРАД/24.02.22. – Министар унутрашњих послова Александар Вулин и председавајући Фондације Амбер Алерт Европа Франк Хоен потписали су данас у Београду Меморандум о разумевању, који ће значајно унапредити активности на пољу проналаска нестале деце.

„Безбедност сваког нашег грађанина је један од приоритета Министарства унутрашњих послова, а посебно безбедност наше деце. У свету у којем живимо, у свету бројних изазова, у свету у којем никада не можете бити довољно сигурни да сте урадили баш све да сачувате ваше најмлађе и најдраже иницијатива какву има Амбер Алерт је драгоцена, вредна и важна“, истакао је министар полиције Вулин по потписивању Меморандума.

Министар полиције Александар Вулин је рекао да је захвалан Амбер Алерту на прилици да учимо једни од других, да обављамо различите обуке, да препознајемо најбоље праксе и да користећи искуство других полиција, других организација, унапредимо наше капацитете када је у питању потрага за несталим лицима, несталом децом.

Према речима српског министра полиције, не постоји ништа теже од нестанка детета и када се то деси, тражите од државе, друштва, од бога да сви учине све да би се онај кога волите вратио брзо.

„Ово је још један од начина да они које највише волимо буду безбедни и шта год да се деси да знају да постоји и овај алат, механизам, могућност да решимо њихов нестанак и да их вратимо тамо где припадају, у њихове породице, где су најсигурнији и највољенији“, рекао је министар Вулин.

Министар Вулин је истакао да је Министарство унутрашњих послова апсолутно  посвећено борби за сигурност сваког нашег грађанина, а посебно борби за сигурност сваког нашег детета.

„Од данас на сајту Амбер Алерт Европа и у њиховој службеној комуникацији са поносом ће као једна од 43 чланице стајати и лого Министарства унутрашњих послова, а исто тако ће лого Фондације Амбер Алерт Европа стајати на нашем сајту као знак да смо усвојили најбољу праксу и да дајемо све од себе да сачувамо свако дете и безбедност сваког грађанина“, навео је министар полиције Александар Вулин.

Председавајући Фондације Амбер Алерт Европа Франк Хоен изразио је задовљство потписаним Меморандумом, којим ће се, како је истакао, учврстити постојећи односи са Србијом на пољу нестале деце и узбуњивања у вези са децом. 

„Овај споразум шаље снажну поруку посвећености Србије пројекту Амбер Алерт и верујем да ће допринети јачању њене позиције у области несталих лица. Лично сматрам да је Србија лидер у региону у овом погледу и радујем се сарадњи са вама, јер много тога можемо да научимо једни од других“, рекао је Хоен.

Back to top button