Politika

Министар Вулин одржао састанак са члановима Преговарачког тима МУП-а

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 24.12 – Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас са члановима Преговарачког тима Министарства унутрашњих послова, истакавши да је посао који чланови овог тима обављају врло тежак и комплексан, а ситуације у којима се неретко налазе врло специфичне и додао да је сваком члану тима једино важно да ли су спасили људски живот.

„Ви обављате најсложеније и најкомплексније послове и задатке, спасавате људске животе, решавате кризне ситуације у којима готово нико од нас не би могао да покаже тако висок ниво храбрости и трезвености као што је ви показујете. За вас не постоје слободни дани и празници, најчешће сте ангажовани у ноћним часовима, знам да ви за ваш посао не тражите награде и признања, као што знам да је за вас највећа награда сачуван људски живот. Хвала вам на стрпљивој и истрајној борби за људске животе. Хоћу да знате да Министарство унутрашњих послова високо цени ваш рад и резултате и да увек можете да рачунате на моју подршку“, поручио је Вулин.

Вашу стручност, обученост, правовремено реаговање и упорност да спасете људски живот, показали сте и прошлог викенда у Новом Саду. Захваљујући вашим ангажовањем и професионалним приступом, спасен је живот тридесетшестогодишњег човека, навео је министар.

Вулин је истакао да је Преговарачки тим у последње три године имао 76 ангажовања, да су ове године чланови тима били ангажовани 25 пута, од тога у 20 случајева претње самоубиством.

„Имајући у виду специфичност посла и све већу учесталост ангажовања Преговарачког тима, Министарство унутрашњих послова врло озбиљно разматра формирање посебне јединице за преговарање“, поручио је министар полиције.

Министар Вулин је истакао да је Преговарачки тим МУП-а Србије један од лидера у региону у области преговарања у кризним ситуацијама, те да је поносан на чланове овог тима који показују високу обученост и посвећеност послу.

Back to top button