Politika

Министар Вулин поручио из Бања Луке: БиХ поштујемо, РС волимо и сваки део Србије се према Српској тако и понаша

СрбијаРеално/БЕОГРАД/8.12 – Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, након састанка са председником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем у Бања Луци, истакао је да Србија под вођством председника Александра Вучића брине о свим Србима у Републици Српској и да ће то чинити и убудуће и додао да је сваки састанак између званичника Србије и Српске увек у функцији јачања наших свеукупних односа.

„Република Српска је спољнополитички приоритет Републике Србије и док Александар Вучић води Републику Србију, Република Српска ће бити чувана и помагана на сваки начин и економски и дипломатски и на сваки начин на који Република Српска оцени да је потребно. Моја посета је само у склопу континуиране политике подршке Републици Српској и свака моја посета ја верујем да сигурно наилази на велико одобравање и у осталим деловима Босне и Херцеговине, јер на тај начин се само показује колико је Србија посвећена стабилности и миру у читавом региону, а самим тим и у Босни и Херцеговини“, поручио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

„Босну и Херцеговину поштујемо, Републику Српску волимо и сваки део државе Србије се према Републици Српској тако и понаша. Срби су јединствен политички народ и као такви треба да се понашају, да разговарају и мисле о свим кључним националним питањима, на јединствен начин. И ту не да нема ништа лоше, него је то драгоцено за очување Срба без обзира где они живели. Срби имају искуство Јасеновца, такав народ  нема право да не размишља о сваком делу свог народа и о сваком делу свог народа без обзира где он живи“, навео је министар полиције.

„Сваки наш састанак је у функцији јачања односа између Републике Српске и Републике Србије. Ми имамо специјалне паралелне везе, али и те паралелне везе не иду у вечност да се нигде не сретну. Ми се срећемо и срећемо се сваког дана у свакој општини у Републици Српској, па и оним општинама ван Републике Српске у којима Срби чине већину. Република Србија, по налогу Александра Вучића, нешто је направила, нешто конкретно изградила, нешто што мења живот и нешто што побољшава живот Срба са обе стране Дрине“, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин након састанка са председником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем.

Back to top button