Srbija

Министар Вулин поручио из Сремске Каменице: Будите борци, развијајте такмичарски дух и ником не дајте испред себе, тако се брани и чува наша Србија

СрбијаРеално/СРЕМСКА КАМЕНИЦА/20.11 – Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је данас у пратњи помоћника министра и начелника за људске ресурсе Владимира Илића у Сремској Каменици одржавању Спортског дана у Центру за основну полицијску обуку, током којег су полазници ове установе, будући полицајци, приказали своје вештине кроз више спортских дисциплина. 

„Будите борци, развијајте такмичарски дух, и ником не дајте испред себе. Тако се брани и чува наша Србија”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин. 

Министар Вулин је нагласио да је у току и формирање спортске чете и да од њених припадника очекује значајне резултате и изразио уверење да ће неко од полазника  Центра за основну полицијску обуку бити део спортске чете. 

„Развијање спортског и такмичарског духа међу овим младим људима, који ће сутра задужити униформу и бити заштитници своје земље и народа, важно је и значајно. Полицијски посао изискује висок степен физичке спремности, а бављење спортом, сигурно томе доприноси“, рекао је министар полиције Александар Вулин. 

Према његовим речима, због свега тога је бављење спортом уз професионални полицијски посао, подразумевана активност. 

Министар Вулин је изразио наду да ће се међу овим младим момцима и девојкама наћи и они који ће остваривати врхунске успехе и резултате и који ће попут неких њихових старијих колега бити понос не само Министарства унутрашњих послова, већ целе Србије. 

„Министарство унутрашњих послова предузима све мере и подржава све активности које ће полицијским службеницима осигурати што боље услове за развој спортских вештина.  Спорт у полицији подићи ћемо на још виши ниво“, рекао је министар Вулин и додао да је поносан на одлуку Центра за основну полицијску обуку који је одлучио да настави традицију некадашње Средње школе унутрашњих послова и обнови Спортске дане. 

Полазници и полазнице 26., 27., 28. и 29. класе током трајања Дана спорта Центра за основну полицијску обуку, приказали су спортске вештине у малом фудбалу, баскету 3×3, кошарци, одбојци и шаху.

Back to top button