Izdvojene vestiSrbija

Министар Вулин пред почетак туристичке сезоне: Србија је безбедна земља, Kоридор 10 је најбезбеднији европски пут

СрбијаРеално/БЕОГРАД/16.06.22.- Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је данас да је Kоридор 10 и даље један од најбезбеднијих путева у Европи и додао да свако ко прође кроз територију Србије мора да се осећа сигурно и безбедно, а да ће српска полиција појачаним и превентивним присуством пружити свим путницима максималну заштиту.

Министар полиције Александар Вулин, који је обишао дежурну патролу полиције на одморишту Бегаљичко брдо, у пратњи вршиоца дужности директора полиције Драгана Васиљевића, начелника УKП Богдана Пушића, начелника Управе полиције Дејана Бојовића и начелника Управе саобраћајне полиције Славише Лакићевића, упознао се са активностима из Плана безбедносне заштите лица и имовине на путним правцима Kоридора 10 за туристичку сезону за ову годину.

„Пред почетак туристичке сезоне и летњих одмора, појачане су мере и активности полиције на одмориштима у склопу бензинских станица и угоститељских објеката, на паркиралиштима и наплатним станицама на Kоридору 10, а интензивиране су и граничне провере на граничним прелазима на Kоридору 10“, поручио је министар полиције Александар Вулин, додавши да ће полицијски службеници током туристичке сезоне континуирано обилазити локације које се користе за одмор путника у циљу спречавања и откривања кривичних дела и прекршаја над страним и домаћим држављанима.

Министар унутрашњих послова Србије истакао је да ће поред саобраћајне полиције, надзор саобраћаја вршити и припадници Хеликоптерске јединице у сарадњи са свим линијама рада, док ће са представницима Агенције за безбедност саобраћаја бити реализоване бројне превентивне активности како би возачи били упознати са ризицима настанка саобраћајних незгода као последице умора возача, те да ће са ЈП „Путеви Србије“ бити  организовано информисање страних држављана.

„Током летње туристичке сезоне за 2021. годину, број кривичних дела на паркинг просторима бензинских пумпи, угоститељских објеката и паркиралишта на путним правцима Kоридора 10 смањен је за 40 одсто, и што је најважније, није било извршења најтежих кривичних дела против живота и тела, односно против имовине.

Остваривањем повољнијег стања безбедности на Kоридору 10 током 2021. године, у односу на ранији период, постигнутим бољим резултатима рада полиције, повећан је степен личне и имовинске сигурности грађана Србије и страних држављана који долазе у Србију или пролазе кроз нашу земљу“, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Kоридор 10 и даље је најбезбеднији путни правац у Европи, очекујем да ће се такав тренд и наставити током предстојеће летње туристичке сезоне. Србија је безбедна земља, Kоридор 10 је најбезбеднији европски пут. Наставићемо да вршимо појачано ангажовање полицијских службеника на Kоридору 10, као и на свим другим саобраћајницама у нашој земљи. Свако ко борави или пролази кроз Србију мора да се осећа сигурно и безбедно“, поручио је министар полиције Александар Вулин.

Back to top button