Izdvojene vestiPolitika

Министар Вулин са премијером Вишковићем у Бања Луци: Док Србију води Вучић, РС ће бити чувана и помагана


СрбијаРеално/БЕОГРАД/8.12 – Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин састао се данас са председником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем у Бања Луци.

Вулин и Вишковић су са радошћу констатовали да се сваки договорени пројекат између Србије и Српске на иницијативу председника Србије Вучића и српског члана председништва БиХ Додика успешно реализовао и да српски народ и у Србији и у Српској само жели мир, просперитет и напредак.

Фото: МУП

„Док Александар Вучић води Србију, Република Српска може бити мирна и сигурна да ће бити чувана и сачувана и да ће бити помагана на сваки могући начин. Република Српска је спољнополитички приоритет Србије, а брига о Србима ван граница Србије дужност сваког представника власти Србије. Србија поштује Босну и Херцеговину, али исто тако напомиње да се права и надлежности Републике Српске добијене Дејтонским споразумом не смеју умањивати или поништавати“, истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је мост „Братољуб“, који су недавно свечано отворили и пустили у рад министри Вулин и Митровић, улио нову наду Србима са обе стране Дрине и додао да „Братољуб“ српском народу доноси просперитет, напредак, нове могућности и чвршћу повезаност.

Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић захвалио се председнику Србије Александру Вучићу на бризи за српски народ у Републици Српској и за сву помоћ и подршку коју им пружа.

Back to top button