Izdvojene vestiSrbija

Министарка Марија Обрадовић и њени сарадници дали крв

СрбијаРеално/БЕОГРАД/08.11. – Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић и запослени у том министарству, данас су добровољно дали крв у Институту за трансфузију крви Србије.

Обрадовић је рекла да је ово други пут да запослени у Министарству добровољно дају крв и упутила апел градовима и општинама да организују у својим градским и општинским управама ту акцију.

“Изузетно је важно да у овом тренутку док се наставља борба са вирусом наставимо са редовним добровољним давањем”, рекла је Обрадовић.

Министарка Обрадовић је подсетила да се овог месеца у сарадњи са Црвеним крстом Србије организује давање крви у предузећима и организацијама, истичући да је то веома важно посебно сада када су, каже, потребне резерве крви.

Рекла је да је за њу лично веома важно да учествује у таквој акцији, јер има нулту негативну крвну групу, те да жели да на тај начин помогне онима којима је то потребно.

Истакла је и да људи погрешно мисле да ако су прележали вирус корона или су вакцинисани да не треба да дају крв и каже да, и ако треба да се сачека месец или два до давања крви, то не треба да буде никакав проблем људима, те да је кључно да се не изгуби воља.

“У овом тренутку добровољно давање крви је нешто што смо оставили по страни због ситуације с вирусом, то мора да се промени. Мислим да свако ко се одазове овој акцији чини велику ствар”, закључила је Обрадовић.

Извор: Танјуг

Back to top button