Izdvojene vestiTurizam

Ministarka Matić na panelu „Budućnost vinskog turizma“ u Italiji

SrbijaRealno/ALBA/21.09.22.- Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić učestvovala je na 6. globalnoj konferenciji Svetske turističke organizacije (UNWTO) o vinskom turizmu na panelu „Budućnost vinskog turizma“ u gradu Alba, u Republici Italiji.

U okviru panela „Budućnost vinskog turizma“, ministarka Matić predstavila je projekat „Vinski putevi Otvorenog Balkana“, kao i rezultate koje su Republika Srbija, Republika Albanija i Republika Severna Makedonija ostvarile na sajmu „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ u Beogradu.

„Razmena znanja i iskustava sa ostalim državama Evrope i sveta na 6. globalnoj konferenciji o vinskom turizmu u Albi značajno će pomoći našoj zemlji u nastojanjima da vinski turizam učinimo jednim od vodećih pokretača turizma i ekonomije u Srbiji. Ovom prilikom, i u okviru panela „Budućnost vinskog turizma“, prikazali smo sve što smo do sada uradili u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“. Predstavili smo našu ideju, misiju i viziju budućnosti vinskog turizma u Srbiji i regionu celom svetu. Daljim ulaganjem u razvoj vinarstva, sigurno je da će vinski turizam kod nas procvetati, a rute vina naći svoje mesto na evropskoj i svetskoj turističkoj mapi uz tvrđave, carske gradove, ali i destinacije poput planina i banja“, istakla je ministarka Matić.

Back to top button