Izdvojene vestiTurizam

Ministarka Matić sa ministrom turizma Republike Italije Masimom Garavaljom

SrbijaRealno/BEOGRAD/21.09.22.- Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić sastala se sa ministrom turizma Republike Italije Masimom Garavaljom, uoči 6. globalne konferencije Svetske turističke organizacije o vinskom turizmu, koja se održava u italijanskom gradu Alba.

Matić je u razgovoru sa italijanskim kolegom, istakla da je Srbija veoma zainteresovana za razmenu znanja i iskustava sa Italijom, imajući u vidu uspehe Italije u vinskom turizmu, kao i za italijanska ulaganja u srpski spa i velnes turizam.

Ministarka je govorila i o rezultatima inicijative „Otvoreni Balkan“, potencijalima vinskog turizma u Srbiji i u regionu, posebno istakavši regionalni projekat „Vinski putevi Otvorenog Balkana“.

Verujemo da je vino važan deo budućnosti turizma u Srbiji, ali i u regionu. Mapirajući zajedničke puteve vina, stvaramo važan turistički brend „Otvorenog Balkana“ za koji smo uvereni da će postati jedna od najvažnijih i najpoželjnijih destinacija kada je reč o vinskom turizmu u Evropi i svetu, izjavila je Matić.

Ona je u razgovoru naglasila da je Srbija ove godine ostvarila izuzetne rezultate u sektoru turizma – sa približno tri miliona turista i više od 10 miliona noćenja, odnosno povećanjem u ukupnom broju turističkih dolazaka za približno 50 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Back to top button