Izdvojene vestiSrbija

Министарка са децом у Установи Сремчица окитила јелку

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.12 – Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић данас је са децом и младима из Установе за децу и младе „Сремчица“ окитила јелку, правила новогодишње колачиће и певала новогодишње песме, а уручила им је и поклоне – школски прибор и слаткише.

Честитајући деци предстојеће новогодишње и божићне празнике, са жељом да им се сви снови остваре, министарка је нагласила да је брига о најмлађима један од основних циљева Министарства.

„Зато је циљ свих нас да уложимо максималне напоре да им обезбедимо срећно и безбрижно детињство“, нагласила је Кисић Тепавчевић и додала да је у Установи за децу и младе „Сремчица“ у претходном периоду урађено много – од јачања компетенција запослених, преко увођења нових методологија у раду, до унапређења инфраструктурних капацитета.

Адаптиран је Дечији павиљон, изграђено је инклузивно игралиште, теретана на отвореном, реализовани су и други пројекти, чији је циљ побољшање квалитета живота и услова смештаја, а према речима директорке Установе Марине Видојевић, деца су добила и коња кога су жељно ишчекивала и који ће значајно допринети њиховом развоју, кроз хипотерапију.

У традиционалној манифестацији „Јелка се кити осмехом“ учествовале су и државна секретарка Стана Божовић, помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.

Кисић Тепавчевић је подсетила да је време проведено са децом најлепше време, а да су њихови осмеси срећа и задовољство најбоља награда.

Back to top button