DruštvoIzdvojene vesti

Министру Вулину плакета од компаније Ербас за допринос у борби против пожара у Европи током лета

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 15.12 – Потпредседник Ербаса за Југоисточну Европу и Израел Цезар Санчез Лопез уручио је данас плакете захвалности министру унутрашњих послова Србије Александру Вулину и команданту Хеликоптерске јединице Ненаду Недићу за допринос МУП-а Републике Србије у борби против пожара у Европи током 2021. године, у којој су коришћени хеликоптери Ербаса Х145М.

„У своје име и у име Министарства унутрашњих послова желим да упутим изразе захвалности компанији Ербас која је препознала борбу и пожртвованост припадника МУП-а Србије и све напоре које је МУП Србије предузео овог лета у сузбијању шумских пожара широм Европе, претежно у Републици Грчкој и Северној Македонији, али и у Републици Српској и наравно Србији. Хвала вам што борбу и пожртвованост наших припадника памтите, цените и поштујете“, поручио је Вулин.

„Успешност у сузбијању шумских пожара, осим нашим храбрим припадницима Сектора за ванредне ситуације и Хеликоптерске јединице, дугујемо и вашим хеликоптерима који су се и у отежаним условима показали као врло поуздани и ефикасни, као добар ослонац и савезник у борби против пожара. МУП наставља даља улагања у опремање и занављање својих јединица. Колико будемо били снажнији и опремљенији у толикој мери ћемо моћи да помогнемо и другим државама које нашу помоћ затраже“,казао је министар.

Указао је да поред гашење пожара, значајан допринос употребе хеликоптера Х145 М је био и у операцијама трагања и спасавања, постављању бетонског постоља за крст, за потребе Епархије Милешевске, у раду специјалних јединица и медицинског транспорта пацијената.

Back to top button