Srbija

Мировић: До следеће јесени биће обновљен Дом културе у Србобрану

СрбијаРеално/СРБОБРАН/2.12 – До јесени следеће године Дом културе у Србобрану добиће ново рухо – потпуно обновљен стари објекат и дограђен нови, изјавио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка радова на комплетној реконструкцији овог дома културе.

За прву фазу радова, која обухвата обнову Задружног дома, који није био у употреби скоро деценију, а који ће бити пренамењен и уступљен Дому културе, Покрајинска влада издвојила је 40 милиона динара.

„Постигли смо договор да одмах након усвајања буџета за наредну годину издвојимо и средства и за другу фазу радова на овом пројекту. Покрајинска влада припрема и изводи реконструкцију културних центара и домова културе широм Војводине, у Равном Селу, Велебиту, Голубинцима, а круна нашег рада, када је реч о пројектима у овој области, јесте реконструкција Студија М, који ће остати у својој функцији, али у новом руху, као и изградња Музеја 20 21, за шта смо већ определили средства у наредној години“, истакао је Мировић.

Према његовим речима, само ови примери показују да су обезбеђена знатна средства за културне установе и посленике, који ће имати квалитеније услове за рад.

Председник Општине Србобран Радивој Дебељачки рекао је да ће традиционалне манифестације којима се Србобран поноси завршетком овог важног пројекта коначно добити Дом какав заслужују.

„Србобранци су дуги низ година чекали обнову овог објекта који је изграђен 1955. године. Дом културе биће на понос свим грађанима наше општине и за мање од годину дана имаћемо место окупљања наших житеља“, рекао је Дебељачки.

Обиласку радова присуствовала је и Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Back to top button