Svet

Мизинцев: Kијев блокира евакуацију цивила ка Донбасу

СрбијаРеално/Москва/16.06.22. – Украјинске власти блокирају излазе са територија под њиховом контролом ка ослобођеним територијама република Донбаса, Запорошке, Николајевске, Харковске и Херсонске области под изговором да осигуравају безбедност, тврди данас начелник руског Центра за контролу националне одбране генерал-пуковник Михаил Мизинцев.

„Према доступним провереним информацијама, украјинске власти су, под наводним изговором да осигуравају безбедност грађана, блокирале све излазе из насеља која су под њиховом контролом према ослобођеним територијама Донбаса, Запорошке, Николајевске, Харковске и Херсонске области, угрожавајући тако животе цивила и присиљавајући их да се сами евакуишу у западне делове Украјине“, поручио је Мизинцев, преноси агенција ТАС С.

Он је назвао лицемерним изјаве званичног Kијева да се морају створити хуманитарни коридори за излазак на територије под контролом Оружаних снага Украјине и додао да је реч о покушај да се добије време за прегруписавање и обнављање борбених способности снага.

Back to top button