DruštvoIzdvojene vesti

Младић преминуо од короне у болници, није био вакцинисан

СрбијаРеално/БЕОГРАД/22. 11 – Момак од 31 годину умро је од ковида у војној болници Карабурма, пре него што се заразио био је здрав, а није био вакцинисан.

Младић, који је био 1990. годиште, битку за живот с ковидом изгубио је у суботу и мимо огромних напора лекара. Ту информацију потврдио је за Курир и командант ковид болнице Карабурма пуковник доц. др Иво Удовичић.

“Нажалост, још једна млада особа изгубила је битку с короном. Преминуо нам је младић 1990. годиште, који није имао никаквих пратећих болести. Међутим, није био вакцинисан, као и претходно двоје младих који су умрли у овој болници, само у овом, четвртом таласу”. каже за Курир др Удовичић.

Наглашава да је момак веровао, као и већина младих, да је здрав и да ће га младост и добар имунитет сачувати.

“Колико још младих живота треба да изгубимо?! Колико још родитеља треба да буде завијено у црно до краја живота да бисмо схватили да постоји једноставан, ефикасан и безбедан лек – вакцина. За овог момка је, нажалост, касно. Али за многе није. Не дозволите да последње дане живота проведете гушећи се на респиратору, уз језиве аларме монитора, с медицинским особљем у скафандерима, чија имена ни не знате, чије очи само делимично видите, а које по гласу препознајете”, резигниран је др Удовичић.

Иако вакцина није 100 одсто ефикасна код оних старије животне доби с пратећим болестима, наглашава познати доктор, код младих је 100 одсто ефикасна.

“Знате ли икога младог вакцинисаног да је умро од короне?! Невакцинисаних је, нажалост, и превише, као и оних који су успели да победе болест и респиратор, али ће до краја живота имати последице те тешке борбе с ковидом. Молим све који се још двоуме и оклевају, да се што пре вакцинишу, да их не стигне ова црна судбина”, апелује Удовичић.

Back to top button