Srbija

Момировић: Блокирање Коридора је ударац на кредибилитет СРБ

СрбијаРеално/БЕОГРАД/5.12 – Протести су демократска тековина и грађани имају права да протестују, али блокирати Коридор 10 је ударац на кредибилитет наше државе, јер тај Коридор је један од најважнијих европских коридора и није резервисан само за грађане ове земље, већ је наша међународна обавеза, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

Момировић је навео да се блокирање Коридора 10 није догодило никада до сада – ни за време санкција, ни за време бомбардовања, ни 5. октобра.

“Сав транзитни саобраћај из Европе ка Блиском истоку иде преко тог Коридора, зато ми морамо да се држимо наших међународних обавеза. Блокада Коридора 10, као и великог броја саобраћаница, заиста није одговорно понашање. Ти људи морају да буду свесни да је то известан чин насиља према људима који желе да се слободно крећу”, рекао је Момировић након обиласка радова на обилазници око Београда.

Истакао је да политички живот мора да постоји, да протести јесу демократска тековина, да људи имају апсолутно право да протестују и пошаљу своју политичку поруку, да је Србија демократска земља, али и замолио грађане који протестују да имају мало обзира, јер и то, како каже, демократија.

“Морамо поштовати једни друге”, закључио је Момировић.

Back to top button