Izdvojene vestiSrbija

Момировић: Локацијски услови предуслов за еколошку студију

СрбијаРеално/БЕОГРАД/24.12 – Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић изјавио је данас да су локацијски услови за изградњу постројења за прераду јадарита у Јадру издати јер су предуслов за израду студије утицаја на животну средину.

Одговарајући на новинарско питање, после представљања пројекта Чиста Србија у Привредној комори Србије, министар је навео да Влада Србије без те студије не може да доноси одлуке нити да грађанима представи утицај пројекта Јадар на животну средину.

„Локацијски услови су предуслов за тако нешто и људи ће врло брзо моћи да виде шта тај пројекат носи у смислу негативног утицаја на животну средину. Као сто можете да видите, ништа не гурамо под тепих и ништа се не крије од грађана“, рекао је он.

Додао је да се садашња Влада Србије у овом случају суочава са давно преузетом обавезом и да ће када студија о утицају на животну средину буде донета њени налази бити представљени људима и тада ће моћи да се донесе одлука.

А на питање ко је овластио директора Путева Србије да пренесе овлашћења на компанију Рио Тинто да скупља документацију за израду путне инфраструктуре у Јадру, Момировић је одговорио да је компанија преузела финансијску обавезу да уради пројекат и да не види чиме је овде директор Путева Србије оштетио фирму.

Навео је и да је знао за пренос овлашћења као и да Влада Србије није донела никакву одлуку везану за пројекат Јадар.

Back to top button