Izdvojene vestiSrbija

Момировић: Моравски коридор највеће градилиште у нашој земљи

СрбијаРеално/КРУШЕВАЦ/24.02.22. – Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић изјавио је да је на Моравском коридору ангажовано више од 2.500 радника и приближно 1.000 јединица механизације, уз оцену да је ово највеће градилиште у нашој земљи.

Момировић је, током обиласка радова на траси и потпорном зиду на деоници ауто-пута од Појата до Крушевца у оквиру Моравског коридора, нагласио да је поносан на све што је до сада урађено и изразио захвалност радницима и представницима компаније „Бехтел Енка“.

Он је истакао да је циљ да радови буду завршени у предвиђеној динамици, и додао да је ово ауто- пут највиших стандарда у Србији, најмодернији у Југоисточној Европи и најшири ауто- пут у нашој земљи.

Директор „Коридора Србије“ Александар Антић указао је на то да се на Моравском коридору веома интезивно ради, и изразио очекивање да ће у наредна два месеца на деоници од Појата до Крушевца у потпуности бити завршени сви земљани радови, што се односи и на потез од Појата до Макрешана, као и на све објекте, што ће у потпуности повезати трасу.

Радове на поменутој деоници обишли су и градоначелница Крушевца Јасмина Паруловић и представници компаније „Бехтел Енка“.

Моравски коридор од изузетног је значаја, с обзиром на то да повезује централне делове Србије са два најважнија путна правца – коридорима 10 и 11.

Ова саобраћајница ће повезати сва већа насеља централне Србије између Појата и Чачка – Ћићевац, Сталаћ, Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак, где живи око пола милиона становника.

Моравски коридор ће бити први дигитални ауто-пут у Србији. Укупна дужина износи 112 километара и обухвата три деонице: Појате–Крушевац (27,8 километара), Крушевац–Адрани (53,8 километара), Адрани Прељина (30,6 километара).

Back to top button