Izdvojene vestiSrbija

Момировић: Нема већих неправилности на градилишту Линглонга

СрбијаРеално/ЗРЕЊАНИН/24.12 – Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић посетио је данас градилиште фабрике Линглонг у Зрењанину и након састанка са надлежним органима поручио да нису утврђене веће неправилности у раду када се ради о сектору грађевине.

Министар је одржао састанак са представницима републичке, покрајинске и локалне грађевинске инспекције и генералним извођачима радова на изградњи фабрике Линглонг у Зрењанину.

“До сада је извршено више од 50 инспекцијских надзора само из сектора грађевине и инфраструктуре. Ово је најконтролисаније градилиште у Србији и до сада нису утврђене неправилности у раду. Оно где су биле неправилности, представници кинеских партнера су поступали по налозима наших инспекција”, поручио је Момировић након одржаног састанка.

Момировић је казао да се о условима боравка вијетнамских радника води, како је рекао, лажна медијска хајка.

На питање да ли је тачно да је вијетнамским радницима забрањено кретање и забрањено да позову доктора, Момировић је то одбацио и навео да Линглонг поступа по Закону о раду у Србији.

Министар је нагласио да ће захваљујући Линглонгу у Зрењанину људи моћи да се запосле и да је то велика инвестиција за будућност Србије.

Back to top button