Svet

Москва: НАТО види Источну Европу као будуће поприште рата

СрбијаРеално/Москва/17.06.22. – НАТО види источну Европу као највероватније поприште рата, о чему сведоче вежбе алијансе у региону, изјавио је данас секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

Патрушев је такође оценио да Запад настоји да претвори Евроазију у регион марионетских држава које међусобно ратују, пренео је ТАС С.

„НАТО очигледно види источну Европу као највероватније ратиште“

Руски званичник је оценио и да је „претварање Евроазије у жариште сукоба, регион зараћених држава, Украјина, у марионетске државе или колоније, дугорочни циљ Запада“.

Он је још навео и да је „забринутост Москве о томе да је Украјина претворена у базу војних биолошких програма Вашингтона потврђена током руске специјалне војне операције“. Према његовим речима, овакви амерички пројекти захтевају посебну пажњу цивилизованог света, јер, како је истакао „Само Американци нису приступили протоколу о међусобној контроли у оквиру Kонвенције о биолошком и токсичном наоружању“.

Патрушев сматра да се војна инфраструктура НАТО-а веома приближила границама Русије и Белорусије, да алијанса наставља да јача своје присуство на овом крилу, а навео је и да се ситуација у источноевропском региону колективно бечоршбедајно.

„Једна од кључних компоненти агресивне политике САД и њених савезника било је безобзирно ширење НАТО-а, преноси Риа

Back to top button