Svet

Москва позива Запад на разум

СрбијаРеално/Москва/20.02.22. – Москва позива Запад на разум, изјавио је данас портпарол Kремља Дмитриј Песков, додајући да Русија никада током своје историје није никога напала.

“Позивамо вас да се запитате: која је сврха да Русија некога напада? Позивамо вас да се сетите историје. Па, тако да кажем, неки на Западу не стоје баш добро са историјом, као што смо се недавно уверили. Али подсећамо вас да Русија никада током своје историје није никога напала”, рекао је Песков за ТВ Русија 1. Истакао је да је Русија, која је преживела толико ратова, последња држава у Европи која уопште жели да изговори реч “рат”, преноси РИА Новости.

Песков је додао да председник Русије Владимир Путин не обраћа пажњу на западне изјаве о датумима наводне руске “инвазије” на Украјину, али је истакао да је то елемент провокације и да доводи до ескалације тензија.

“Председник не обраћа пажњу на то, али генерално такве изјаве су, наравно, елемент провокативног карактера. Чињеница је да то директно води ка ескалацији тензија“, истакао је Песков.

Песков је истакао да су тензије на линији додира у Донбасу ескалирале до максимума и да свака варница или мања планирана провокација може довести до непоправљивих последица.

Back to top button