Srbija

На Маљену завејано 17 особа, има и деце

СрбијаРеално/БЕОГРАД/13.12 – До 17 особа, међу којима има и деце, који се дуже од 24 сата налазе заглављени, завејани и без хране у ловачкој кући на Маљену, турно скијама пробија се екипа Горске службе спашавања која им допрема намирнице, сазнаје “Блиц”.

Реч је о неколико породица са децом, љубитеља „офроуд вожње“, који су отишли на породично дружење на подручју Маљена, али су се њихова четири џипа заглавила у снежним сметовима на макадамском путу Маљен-Равна Гора, у реону Богданице, на око 9 километара од Тометиног поља.

Са њима је јуче, након пријаве НН особе полицији да их је видео, најпре у контакт ступила Ватрогасно спасилачка бригада из Ваљева, којој је један од младића изјавио да су остали без горива, ствари из два хаварисана возила пребацили у друга два џипа, да се налазе на неутврђеном месту у близини реке Тиња у подножју Маљена, а онда да су успели да пешке дођу до празне ловачке куће Рибница где су наложили ватру и да нису животно угрожени, али да немају хране.

Екипе Ватрогасно спасилачке бригаде покушале су да крену у њиховом правцу и да им допреме храну, али због изузетно лоших временских услова нису успеле у томе, па је јутрос од 5 часова акцију спасавања и допремања намирница завејанима преузела Горска служба.

Припадници ГСС ће турно скијама покушати да се пробију до завејаних људи у ловачкој кући на Маљену.
Како сазнајемо, њихова спасилачка екипа треутно покушава да турно скијама дође до завејаних породица у ловачкој кући, како би им допремили храну. Иначе, од последњег места на тој локацији до којег је могуће доћи теренским возилом, па до ловачке куће у којој се налазе, има неколико сати пешачења.

Сметови на Маљену на појединим местима виши су од једног метра.

Back to top button