Beograd

На Међународни дан особа са инвалидитетом обележена два значајна јубилеја

СрбијаРеално/БЕОГРАД/3.12. – Међународни дан особа са инвалидитетом обележава се широм света 3. децембра, а истог дана Савез слепих Србије свечано је обележио 75 година постојања, као и 50 година постојања библиотеке за слепе „Др Милан Будимир”. Овом приликом уручене су повеље заслужним институцијама, установама и појединцима за успешну сарадњу и велики допринос унапређењу положаја и афирмацији слепих и слабовидих особа.

Члан Градског већа Града Београда проф. др Фадиљ Еминовић је испред Града Београда примио ову повељу и том приликом истакао значај сарадње локалне самоуправе са удружењима која се залажу за унапређење положаја особа са инвалидитетом.

– Част ми је да испред Града Београда примим ово значајно признање које је симбол наше успешне сарадње, али и будућег организованог заједничког деловања у правцу унапређења положаја слепих и слабовидих особа у друштву. Веома ме радује да су представници локалне и републичке власти у великом броју присутни на данашњем скупу, чиме смо послали снажну поруку подршке унапређењу квалитета живота слепих и слабовидих, као и свих особа са инвалидитетом – рекао је Еминовић.

Како је нагласио да је Међународни дан особа са инвалидитетом повод да сумирамо резултате спроведених активности у области обезбеђивања једнаких права за све. Град Београд ће наставити да континуирано, кроз различите програме ресорно-надлежних секретаријата Градске управе, спроводи политику равноправности свих наших суграђана.

Обележавању јубилеја присуствовали су Маја Гојковић, министарка културе и информисања, патријарх српски Порфирије, београдски надбискуп Станислав Хочевар, представници Министарства за рад, социјална и борачка питања, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и  представници неколико локалних самоуправа Републике Србије.

Back to top button