Svet

На протесту против мера у Немачкој 13 полицајаца повређено

СрбијаРеално/МАНХАЈМ/21.12 -Током забрањеног протеста против анти-ковид мера 13 полицајаца повређено је у јужној Немачкој.

Како преноси Дојче Веле, демонстранти су у јужнонемачком граду Манхајму игнорисали забрану окупљања и одупирали се покушајима полиције која је хтела да разбије протесте.

У међувремену, више од 17.000 људи изашло је на улице широм државе Мекленбург-Западна Померанија, а само у граду Ростоку окупило се 10.000 људи.

Наводи се да је 13 полицајаца повређено, а да је један и хоспитализован, када су демонстранти бурно реаговали на власти које су покушавале да окончају недозвољени марш против мера ограничења против корона вируса.

У саопштењу полиције наводи се да је ухапшено 13 особа.

Они су на Твитеру рекли да су „позивали учеснике да мирно иду кућама“, пре него што су касније објавили да се „ситуација у Манхајму смирила“.

Немачка полиција је саопштила да је више од 17.000 људи у 20 градова у држави Мекленбург-Западна Померанија учествовало у демонстрацијама.

Како наводи Дојче Веле, број учесника је више него удвостручен у односу на број демонстраната који су учествовали у сличним протестима недељу дана раније у истој држави.

Полиција је користила звучнике у настојању да растера масу, јер нису дозвољена окупљања, према садашњим важећим мера у циљу спречавања ширења инфекција.

Back to top button