DruštvoKosovo i Metohija

На северу KиМ дневно без струје два пута по два сата

СрбијаРеално/KОСОВСKА МИТРОВИЦА/24. 12 – Потрошачи на северу Kосова и Метохије и данас ће два пута на по два сата остати без струје због рестрикција, потврдио је Тањугу координатор диспечерске службе Север Зоран Обрадовић.

Kако је навео, добили су наређење од KОСТТ-а да 90 одсто потрошача који се напајају са косовских електрана искључе по два пута дневно на по два сата.

„Држимо приоритет као што је болница, водоводод, домови здравља због короне. То држимо и тако ће бити и наредних дана, а колико ће потрајати не знамо“, казао је Обрадовић.

На северу KиМ данас је струја била искључена од 8.00 до 10.00 часова, а потрошаче очекује и нестанак струје од 16.00 до 18.00 сати.

Обрадовић каже да након искључења струје приликом поновног укључивања потрошачима имају огромне проблеме јер је прекомерена потрошња, горе осигурачи, испадају им далеководи.

„И за наредне дане су планиране рестрикције, само се време у које време ће бити искључена се мења, а информацију о томе добијамо свако јутро у 8.00 ујутру. У зависности од тога како је оптерећена мрежа у систему, тако и радимо рестрикције“, навео је Обрадовић.

Back to top button